کشک؛ ماده غذايي معجزه آسا!

كلسيم موجود در كشك از پوکي استخوان جلوگيري مي‌كندمشاور انجمن صنايع لبني ايران گفت: کشک با وجود حجم کم، يک ماده غذايي معجزه آسا است که در بردارنده تمامي خواص شير و حاوي کلسيم، چربي، نمک، پروتئين و نياسين (ويتامين – ب3 ) است.حسين چمني در گفت وگو با ايسنا منطقه دانشگاه علوم پزشكي تهران، اظهار داشت: کشک يکي از فرآورده‌هاي فرعي شير است که به روش سنتي از جوشاندن، تغليظ، ماست بدون چربي يا از خشک کردن دوغي که پس از کره گيري باقي مي‌ماند تهيه مي‌شود.وي در خصوص ارزش غذايي كشك گفت: اين ماده غذايي با حجم کم خود، يک ماده معجزه آسا به شمار مي‌رود که دربردارنده تمامي خواص شير و حاوي کلسيم، چربي، نمک، پروتئين و نياسين (ويتامين B3) است.مشاور انجمن صنايع لبني ايران ادامه داد: ميزان انرژي توليد شده در100 گرم کشک حدود 105 تا 120 کيلوکالري است که مي‌تواند به عنوان يکي از تامين کننده‌هاي انرژي مورد نياز بدن در رژيم غذايي روزانه گنجانده شود.چمني تصريح کرد: ميزان مناسب کلسيم و فسفر در کشک شرايط ايده‌آلي را براي پيشگيري از پوکي استخوان فراهم مي‌کند.اين كارشناس صنعت شير با بيان اينکه مهمترين استفاده درماني از کشک، پيشگيري از بروز يا پيشرفت بيماري پوکي استخوان است، يادآور شد: ميزان مناسب کلسيم، فسفر و نسبت اين دو ماده مغذي در ترکيب کشک شرايط مناسبي را براي استفاده بهينه از اين ماده غذايي به منظور پيشگيري از پوکي استخوان به وجود آورده است.وي در پايان خاطرنشان کرد: خوردن روزانه کشک به مادران باردار در صورتي که موارد بهداشتي مربوط به آن رعايت شود توصيه مي‌شود.